Share
Czy dziecko powinno jeść surowe jajko?
Pytanie
Mam tu na myśli słynny kogel mogel. Dziecko bardzo często naciska, aby ten przysmak zrobić. Czy to jest bezpieczne dla jego układu pokarmowego i zdrowia? Jest to przecież surowe jajko?
oczekuje
0
Dzieci / Choroby i szczepienia
5 lat
16 Odpowiedzi
1971 wyświetleń
0
Odpowiedzi ( 16 )
:[ ponoć dobre na serce
Całe dzieciństwo jadłam, do dziś uwielbiam i żyję, jestem okazem zdrowia. Ale przeżywacie… Jaja są badane, nic małemu nie będzie.
NIE PODAWAC SUROWEGO JAJKA DZIECU JAK TEZKOGEL MOGEL NIEBEZPIECENSTWO CZYCHA
Najleprze jest samemu wyjac z pod nioski takie cieplutkie zrobic dziurki je wypic super uwielbiam
ejjj nie zapominajcie że wszystko jest trujące! ja się wychowałam na '' koglu moglu'' i żyję! mam tego świata posranego dość ! wszystko niezdrowe i na dodatek wywołuje raka !!!!!!!! co jest ?zaczne żyć powietrzem hmmmm nie! przecież też jest skażone hahahaha paranoja jakaś >:d
To jest lepsze od viagry. A przeciw salmonelli odrobina koniaku.
Witam…
I jeszcze jedno – pogrzanie białka jaja kurzego powyżej 120 C powoduje powstawanie „Toksyn” – w ustroju -„Człowieka” …
Jeżeli dziecko – „lubi” – cukier – to najprawdopodobniej – brakuje – mu „jej” Cynku”…(Sprawdzanie koloru – Paznokci – odbarwienia (Tzw… – białe – plamki)..
Pozdrawiam – jak zwykle…..
bo tylko tam są jedyne co w tym niebezpieczne to tylko cukier
hejka jesli sie obawiasz ostan zdrowia dziecka to wlej kogel mogel to zaroodpornej miseczki i wloz do nagrzanego piekarnika na ok 3-5 min na 200 st. na zewnatrz powstanie fajna puszysta pianka a w srodku plynny deser 😉
jajko daje kopa energia rozpiera testowalem majac lat5 i dzisiaj majac duzo duzo
Napisałem specjalnie „ignoriantami” – a nie ignorantami (Dla ścisłości 3 – posty wstecz – są moje….)
Najlepiej połknąć całe, w skorupce. W brzuchu się rozpuści, a salmonella się zabije w kwasie zołądkowym
Jajko to dar – życia …
Pogrzanie każdego „białka” – powyżej ok 40 stopni C powoduje jego – tzw.”ścięcie”….
Jeżeli dziecko ma takie – „zachcianki”(Ile – ma lat)…
Należało by – moim zdaniem zmienić monotonny „tryb” – styl – żywienia…..(Dziecko – je – to co chce (To co mu smakuje – Błąd „żywieniowy”)….
Do lat ok.6 można dać ok. 3 razy max …na tydzień 1 jajko mieszane najlepiej z…miodem (Tzw…. – jasny najlepiej lipowy lub…Akacjowy (Z akacjowca)…
Jajko należy najpierw – albo „sparzyć” – wrzątkiem – albo myć pod bierzącym strumieniem wody…..
Pozdrawiam….
I jeszcze jedna porada – Jajko od „Babci” z Targu…(„Ciemne” – koloru… ok… „pomarańcza”)
Niektórzy sprzedawcy – oszukują sprzedając z „Fermy” – gdzie ten kolor skorupki uzyskuje się przez dodanie do karmy kur – granulatu buraka czerwonego….
I to tyle…….
niezbyt bezpieczne zwłaszcza wobec bezsilności polskich hodowców względem salmonelli; nawet parzenie jajka gorącą wodą usuwa bakterie jedynie ze skorupki
nie ryzykowałabym chociażby na salmonellę!
niezbyt bezpieczne zwłaszcza wobec bezsilności polskich hodowców względem salmonelli; nawet parzenie jajka gorącą wodą usuwa bakterie jedynie ze skorupki
o ile mi wiadomo to wlasnie na skorupce znajduje sie salmonella a nie wewnatrz i wlasnie dlatego nalezy wyparzyc skorupke, aby przy rozbijaniu bakterie nie przedostaly sie do srodka