Czy dziecko powinno jeść surowe jajko?

Pytanie

Mam tu na myśli słynny kogel mogel. Dziecko bardzo często naciska, aby ten przysmak zrobić. Czy to jest bezpieczne dla jego układu pokarmowego i zdrowia? Jest to przecież surowe jajko?

oczekuje 0
Anonymous 4 miesiące 16 Odpowiedzi 105 wyświetleń 0

Odpowiedzi ( 16 )

  1. :[ ponoć dobre na serce

  2. Całe dzieciństwo jadłam, do dziś uwielbiam i żyję, jestem okazem zdrowia. Ale przeżywacie… Jaja są badane, nic małemu nie będzie.

  3. NIE PODAWAC SUROWEGO JAJKA DZIECU JAK TEZKOGEL MOGEL NIEBEZPIECENSTWO CZYCHA

  4. Najleprze jest samemu wyjac z pod nioski takie cieplutkie zrobic dziurki je wypic super uwielbiam

  5. ejjj nie zapominajcie że wszystko jest trujące! ja się wychowałam na '' koglu moglu'' i żyję! mam tego świata posranego dość ! wszystko niezdrowe i na dodatek wywołuje raka !!!!!!!! co jest ?zaczne żyć powietrzem hmmmm nie! przecież też jest skażone hahahaha paranoja jakaś >:d

  6. To jest lepsze od viagry. A przeciw salmonelli odrobina koniaku.

  7. Witam…
    I jeszcze jedno – pogrzanie białka jaja kurzego powyżej 120 C powoduje powstawanie „Toksyn” – w ustroju -„Człowieka” …
    Jeżeli dziecko – „lubi” – cukier – to najprawdopodobniej – brakuje – mu „jej” Cynku”…(Sprawdzanie koloru – Paznokci – odbarwienia (Tzw… – białe – plamki)..
    Pozdrawiam – jak zwykle…..

  8. bo tylko tam są jedyne co w tym niebezpieczne to tylko cukier

  9. hejka jesli sie obawiasz ostan zdrowia dziecka to wlej kogel mogel to zaroodpornej miseczki i wloz do nagrzanego piekarnika na ok 3-5 min na 200 st. na zewnatrz powstanie fajna puszysta pianka a w srodku plynny deser 😉

  10. jajko daje kopa energia rozpiera testowalem majac lat5 i dzisiaj majac duzo duzo

  11. Napisałem specjalnie „ignoriantami” – a nie ignorantami (Dla ścisłości 3 – posty wstecz – są moje….)

  12. Najlepiej połknąć całe, w skorupce. W brzuchu się rozpuści, a salmonella się zabije w kwasie zołądkowym

  13. Jajko to dar – życia …
    Pogrzanie każdego „białka” – powyżej ok 40 stopni C powoduje jego – tzw.”ścięcie”….
    Jeżeli dziecko ma takie – „zachcianki”(Ile – ma lat)…
    Należało by – moim zdaniem zmienić monotonny „tryb” – styl – żywienia…..(Dziecko – je – to co chce (To co mu smakuje – Błąd „żywieniowy”)….
    Do lat ok.6 można dać ok. 3 razy max …na tydzień 1 jajko mieszane najlepiej z…miodem (Tzw…. – jasny najlepiej lipowy lub…Akacjowy (Z akacjowca)…
    Jajko należy najpierw – albo „sparzyć” – wrzątkiem – albo myć pod bierzącym strumieniem wody…..
    Pozdrawiam….
    I jeszcze jedna porada – Jajko od „Babci” z Targu…(„Ciemne” – koloru… ok… „pomarańcza”)
    Niektórzy sprzedawcy – oszukują sprzedając z „Fermy” – gdzie ten kolor skorupki uzyskuje się przez dodanie do karmy kur – granulatu buraka czerwonego….
    I to tyle…….

  14. niezbyt bezpieczne zwłaszcza wobec bezsilności polskich hodowców względem salmonelli; nawet parzenie jajka gorącą wodą usuwa bakterie jedynie ze skorupki

  15. nie ryzykowałabym chociażby na salmonellę!

  16. niezbyt bezpieczne zwłaszcza wobec bezsilności polskich hodowców względem salmonelli; nawet parzenie jajka gorącą wodą usuwa bakterie jedynie ze skorupki

    o ile mi wiadomo to wlasnie na skorupce znajduje sie salmonella a nie wewnatrz i wlasnie dlatego nalezy wyparzyc skorupke, aby przy rozbijaniu bakterie nie przedostaly sie do srodka

Zostaw odpowiedź

Przeglądaj
Przeglądaj